Blästring

"Blästringen utföres i en friblästringshall på 7,5 x 5 m med full återvinning."

Vi blästrar med HS Garnet sand sen transporteras godset till respektive avdelning. Allt sker under samma tak för att ge bästa möjliga förutsättning för lacken.

Vi utför även svepblästring av varmgalvat gods som vi sedan pulverlackerar s.k. Duplexsystem Av erfarenhet visas det att svepblästring ger det bästa underlaget för en väl vidhäftande färg på zink.

Den måttfulla mekaniska bearbetningen river av alla korrosionsprodukter och andra föroreningar från ytan, även vattenlösliga. Vitrost och oljor av olika slag tas också bort effektivt.

Många ytor är mycket blanka och släta. För sådana är blästringen också välgörande då den ger en ytförstoring eller uppruggning av ytan och alltså en bättre mekanisk förankring av färgskiktet.

Slungblästring detaljstorlek Ø1100 x H=1300 mm. Här blästrar vi med stålsand, som effektivt avlägsnar rost och glödskal. Vi utför även jobb där kunden eventuellt har egen lackering, eller vill ha bort glödskal och rost innan detaljerna svetsas in i olika konstruktioner.

Förbehandling: Vi utför förbehandling i en 5-stegs tvättmaskin typ spoltvätt för järnfosfat och alkaliska tvättmedel med efterföljande skölj. Slutsköljning med avjoniserat vatten och torksteg.

Förbehandlingen är ett miljövänligt sätt att applicera ett lättare rostskydd. Hela anläggningen är mycket ren, vilket är nyckeln till hög kvalitet. Den ger inga emissioner i utomhusluften och allt spillvatten hanteras i ett slutet system. Uppvärmningen är miljöanpassad tack vare gaseldad ugn.

"Har du något som behöver blästras? Kontakta oss så hjälper vi dig!"

Jimmy Welander 

Värsjö Lack & Mekanisk Verkstad AB

Vittsjövägen 13, 286 74 Skånes Fagerhult

Tel: 0433-501 20, Fax: 0433-501 60
E-post: jimmy.welander@varsjolack.se

Vill du veta mer eller begära en offert kan du ta kontakt med någon av oss på företaget. Övrig information om tjänster såsom montering, paketering och emballage. Direktleverans till Er kund. Leverans med egen bil.